SCFB

24/7 översvämningsskydd

Överraskande översvämningar är oftast de som ställer till med störst skador då den mänskliga faktorn inte hunnit planera eller att montera de mer klassiska översvämningsbarriärerna som finns på marknaden i tid. SCFB Self closing flood barrier system eller självstängande översvämningsskydd som det heter här.

En unik uppfinning och produkt som inte kräver något manskap för installation när olyckan är framme. Tiden är viktig vid översvämning, som vid alla andra katastrofer. Den mänskliga faktorn är ofta anledningen till att man inte hinner skydda sin egendom i tid. Klassiska översvämningsskydd kräver personal som är utbildad på området och i beredskap på arbetsplatsen, hobbyverksamheten etc. SCFB är alltid i beredskap 24/7 och behöver ingen hydraulik eller elförsörjning för att aktiveras.

Om barriären aktiveras eller ej beror på mängden vatten som strömmar till. När systemet under mark är uppfyllt med anpassad mängd vatten då aktiveras barriären och höjs upp ovan mark till ett 100 % tillförlitligt översvämningsskydd. Kräver inget översvämningsalarm eller liknande och är i beredskap även vid strömavbrott. Barriären låter verksamheten hållas rullande in i det sista och genom att ha en lokal som inte översvämmats är man åter i business och inte drabbad av stillestånd på grund av vattenskador.

SCFB förvaras i sin kulvert under marken i väntan på nästa översvämning. I motsats till många andra översvämningsskydd kräver denna ingen lagerplats eller skrymmande förvaring och är alltid redo. I beredskap 24 timmar per dygn, 7 dagar i veckan och året om! Anpassar sig lika väl till privatmarknaden som till den kommersiella.

Välkommen med er förfrågan!